Juha od komorača

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 2 poriluka krupno narezana (samo bijeli dio), glavica komorača (oko 500 g, tanko narezanog), 750 ml nemasnog vrhnja, 45 ml svježe iscjeđenog limunova soka.

1. Korak
U veliku posudu stavite poriluk, komorač i pileći temeljac te kuhajte na srednje jakoj vatri.
Pustite da zakipi pa kuhajte još 15 minuta dok poriluk i komorač ne omekšaju.

2. Korak
Dodajte vrhnje i kuhajte na slaboj vatri još pet minuta. Izmiksajte ručnim ili električnim mikserom. Vratite na vatru još dvije-tri minute.

3. Korak
Umiješajte limunov sok i juhu razdijelite u prethodno zagrijane zdjelice te poslužite vruće.

Jeste li znali...
Komorač je bogat vitaminom C, jača imunitet te utječe na dobro raspoloženje.