Pačja prsa s lećom

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 4 mala pačja prsa, 2 žlice suncokretova ulja, 2 žlice maslinova ulja, 3 odreska slanine, 2,5 dag mrkve, 2,5 dag ljutike, 2,5 dag celera, 20 dag leće, 1,75 l pilećeg temeljca, 2,5 dag maslaca, sol, papar.

1. Korak
Slaninu, mrkvu, ljutiku i celer narežite na kockice. Skuhajte leću. Posolite i popaprite pačja prsa. Zagrijte suncokretovo ulje te prsa ispržite s obje strane dok ne postanu zlatnožuta.

2. Korak
Izvadite meso iz tavice i sačuvajte sok u kojem se pržilo. U drugoj tavici zagrijte maslinovo ulje i popržite slaninu. Dodajte povrće i kuhajte od dvije do tri minute dok ne omekša.

3. Korak
Zatim umiješajte kuhanu leću i pileći temeljac pa prokuhajte. Dodajte maslac, sol, papar i sok od pečenja. Poslužite leću u sredini tanjura, a pačja prsa narežite i složite na leću.

Jeste li znali...
Leća je odličan izvor vlakana, ne sadrži zasićene masnoće ni štetan kolesterol.