Pečena sipa s povrćem

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 60 dag sipe, 20 dag krumpira, 20 dag tikvica, glavica luka, 4 češnja češnjaka, 10 dag mrkve, 10 dag celerova korijena, dl maslinova ulja, 2 dl bijelog vina, sol, papar

1. Korak
Očistite sipu (izvadite crnilo) i narežite je na komade. Očistite povrće i narežite ga na ploške. Posolite, popaprite (dodajte i malo vegete), ulijte maslinovo ulje i dobro izmiješajte.

2. Korak
Sipu i povrće stavite u posudu za pečenje. Zalijte bijelim vinom, a prema potrebi i s malo vode ili povrtnog temeljca. Prekrijte aluminijskom folijom.

3. Korak
Pecite od 30 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180*C. Zatim skinite foliju i naglo zapecite da dobije boju. Na tanjur pospite malo nasjeckanog peršina.

Jeste li znali...
Ljekovite tvari najpostojanije su u svježe iscijeđenom soku sirovoga korijena celera.