Svinjetina s kupusom

Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta


Sastojci: 3 svinjska filea (svaki po 350 g), 2 žlice kineske mješavine pet začina, 60 ml sezamova ulja, tanko narezan luk, ½ glavice kupusa (tanko narezanog).

1. Korak
Pospite svinjetinu kupovnom mješavinom začina. U veliku tavu ulijte tri žlice ulja i pržite svinjetinu pet-šest minuta s obje strane dok ne omekša. Izvadite iz tave i pustite da malo odstoji.

2. Korak
Zagrijte preostalu žlicu ulja u loncu srednje veličine na slaboj vatri. Dodajte luk i pržite tri minute. Potom dodajte kupus i pirjajte četiri minute dok ne uvene.

3. Korak
Svinjetinu narežite na deblje ploške i poslužite vruću na podlozi od kupusa.

Jeste li znali...
Sezam može pomoći kod upala koje izaziva artritis te ublažava astmu i migrenu.