Tikvice u umaku od sira

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 6 velikih krumpira, mljeveni kim, 1-1,5 kg malih tikvica, maslinovo ulje, sol, papar; umak od sira: 25 dag svježeg sira, sol, 1,25 dl vrhnja, 1,25 dl mlijeka, 4 češnja češnjaka.

1. Korak
Krumpir dobro operite i uzdužno prerežite. Mjesto reza premažite maslinovim uljem i pospite kimom. Krumpir okrenite i složite u namašćen lim.

2. Korak
Tikvice dobro operite i uzdužno prerežite. Mjesto reza unakrsno zarežite vrhom noža i premažite maslinovim uljem. Tikvice okrenite, složite u namašćen lim, odozgo premažite uljem i pospite začinskom solju.

3. Korak
Krumpir i tikvice pospite s malo papra. Pecite u pećnici 10-25 minuta na 225 *C, a potom nakratko stavite pod grill. Poslužite s umakom od sira.

Jeste li znali...
Narodni nazivi za krumpir su kalamper, krumpijer, krtola, podzemljica, kumpir ...