Pureća krila s povrćem

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
80 dag purećih krila, 2 žlice maslinova ulja, 8 dag šeri rajčica, 20 dag mahuna, glavica crvenog luka, češanj češnjaka, 20 dag riže, 4 dl temeljca od povrća, ružmarin, 2 žlice crnog vina, 1 – 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice parmezana, sol, papar


1. Korak
Narežite pureća krila na manje komade, posolite i popaprite. Popržite na maslinovu ulju, izvadite i ostavite na toplom. Prerežite mahune napola. Narežite luk te nasjeckajte češnjak.

2. Korak
Luk, češnjak i mahune dodajte u masnoću u kojoj se pržila puretina. Kratko popržite i dodajte rižu. Podlijte temeljcem i kuhajte oko 20 minuta.

3. Korak
Prije kraja kuhanja dodajte puretinu i vino. Dodajte rajčice, narežite na četvrtine i kratko prokuhajte. Začinite i dodajte kiselo vrhnje. Poslužite s ribanim parmezanom i ukrasite ružmarinom.

Jeste li znali...
Ružmarin jača imunološki sustav te može ublažiti jake napadaje astme.