Gazpacho – osvježavajuća španjolska juha od rajčica



Sastojci: Kg rajčica, veliki luk, 200 g slatkih papričica iz staklenke, 2 češnja češnjaka, 600 ml hladnoga pilećeg temeljca, 75 ml maslinova ulja, 4 žlice crvenoga vinskog octa, sok ½ limuna, sol i papar;

Za ukrašavanje: ½ krastavca (narezati na kockice), mala zelena paprika (očistiti i narezati na kockice), prženi kruh s češnjakom (svježe pripremljen ili iz vrećice)

Priprema: Krupno narežite rajčice, luk, papričice i češnjak. Izmiksajte s temeljcem, uljem i octom da postane glatko. Izlijte u posudu i dodajte limunov sok, sol i papar. Poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Prije posluživanja ukrasite nasjeckanim krastavcem, zelenim paprikama i prženim kruhom s češnjakom.