Pilići na seljački način

Broj osoba: 4
Priprema: 90 minuta

Sastojci:
maslinovo ulje, 30 g maslaca, 4 očišćena pileta, luk, celer, 3 mrkve, češnjak, 340 g šampinjona, 850 ml kokošjeg temeljca, 225 g bulgur pšenice, kadulja, 175 g ljutike, 225 g srca artičoke iz limenke


1. Korak
U vatrostalnoj posudi zagrijte maslac i na njemu pržite piliće, po dva odjedanput, pet – deset minuta. Izvadite piliće na tanjur. U istoj posudi pirjajte luk pet minuta. Dodajte celer, mrkvu, češnjak i šampinjone pa pirjajte još pet minuta.

2. Korak
Neprestano miješajte. Ulijte temeljac, dodajte bulgur pšenicu, sol, papar, kadulju i ljutiku. Vratite piliće u posudu. Zakuhajte pa smanjite vatru. Poklopite i krčkajte 30 – 35 minuta.

3. Korak
Srca artičoka složite na piliće pa pirjajte još deset minuta sve dok pilići ne budu gotovi, a sva tekućina ukuhana. Ukrasite listićima kadulje i poslužite iz iste posude.

Jeste li znali...
Bulgur pšenica upija sve sokove piletine i povrća te jelu daje jedinstven orašast okus.

Statistika