Salata od tunjevine kao predjelo ili namaz



Sastojci: 200 g graha ili slanutka iz limenke, limenka tunjevine, ½ velike paprike, ¼ šalice peršina, 2 žličice kapra, ¾ žličice ružmarina, 4 žlice limunova soka, 2 žlice maslinova ulja, svježe mljeveni papar, 1/8 žličice soli, 4 šalice miješanoga salatnog bilja

Priprema: Pomiješajte grah, tunjevinu, papriku, luk, peršin, kapar, ružmarin, dvije žlice limunova soka i žlicu ulja. Popaprite. Pomiješajte preostali limunov sok, žlicu ulja i sol u velikoj zdjeli. Dodajte salatno bilje i promiješajte. Podijelite salatno bilje na dva tanjura i na vrh svake porcije stavite polovicu salate od tunjevine. Možete i prerezati veliko pecivo napola i napuniti ga salatom od tune.