Tzatziki – grčki hladni umak od svježih krastavaca i jogurta



Sastojci: 600 g jogurta, 250 ml vode, krastavac (očistiti sjeme i nasjeckati), žlica maslinova ulja, žličica bijeloga vinskog octa, žličica sušene metvice, sol i papar

Za ukrašavanje: 2 – 3 žlice nasjeckane svježe metvice, 3 nasjeckana mlada luka


Priprema: Izmiksajte jogurt, vodu, četvrtinu krastavaca, češnjak, ulje, ocat i metvicu dok smjesa ne postane glatka. Posolite i dodajte papar prema ukusu. Premjestite juhu u veliku zdjelu i umiješajte ostatak krastavaca. Poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Kušajte i začinite. Prije posluživanja pospite juhu nasjeckanom metvicom i mladim lukom. Želite li umjesto juhe pripremiti umak od krastavaca, polovicu jogurta zamijenite vrhnjem.

Statistika