Pohane dagnje na štapićima s umakom od oraha

Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta

Sastojci:
1,5 kg dagnji, 12 dag brašna, suncokretovo ulje, 2,5 dl piva, 2 žumanjca, sol;

Za umak:
5 dag oraha, 10 dag tvrdoga kruha, 3 češnja češnjaka, limun, vinski ocat, papar


Postupak: Prosijte brašno s prstohvatom soli i sodom bikarbonom. U sredinu stavite žumanjce i pivo pa miješajte. Pustite da odstoji 30 minuta. Usitnite orahe. Dodajte češnjak i navlažen kruh pa izmiješajte. Dodajte ulje, limunov sok i ocat. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Posolite i popaprite. Dagnje stavite u tavu i pričekajte pet minuta da se otvore. Uvaljajte ih u smjesu za pohanje i pržite dok ne postanu zlatnožute. Nabodite ih na drvene štapiće i poslužite s umakom od oraha.