Pureći medaljon s umakom od grožđa i krumpirom

Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta

Sastojci:
60 dag purećeg filea, 20 dag grožđa, 40 dag kukuruza, 60 dag krumpira, 0,25 dl slatkog vrhnja, maslinovo ulje, maslac, peršin, vlasac, kiselo vrhnje, ocat, sol, papar


Postupak: Pureće medaljone treba posoliti, popapriti i popržiti na mješavini običnog i maslinova ulja. Izvadite meso i masnoći dodajte malo brašna i vrhnje za kuhanje. Pustite da prokuha te dodajte grožđe i kukuruz šećerac. Kratko propirjajte na maslacu i posolite. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite i po dužini narežite na jednake komade. Popržite na tavi na maslacu, posolite te dodajte peršin i vlasac. Poslužite uz pureće medaljone.

Statistika