Salata od bijeloga graha

Sastojci: 200 g bijeloga graha, 2 jaja, 2 rajčice, ljubičasti luk, 2 paprike, 4 žlice octa, 4 žlice maslinova ulja, svježe mljeveni papar, 4 žlice paste od sezama, 2 žlice limunova soka, 50 g crnih maslina, ½ vezice peršina

Priprema: Namočite grah tijekom noći. Idućeg dana odlijte vodu, stavite grah u posudu, prelijte vodom i kuhajte 35 – 40 minuta. Ostavite da se hladi u vodi u kojoj se kuhao. Prepolovite rajčice te ih narežite na kockice. Narežite paprike na rezance. Ocijedite grah pa ga stavite u posudu za salatu. Izmiješajte ocat, ulje, sol i papar pa time poškropite grah. Zatim na njega stavite pripremljeno povrće. U posudu stavite pastu, limunov sok i 80 ml vode pa izmiješajte te ga prelijte po salati. Skuhana jaja narežite na osmine. Usitnite peršin. Ukrasite salatu jajima, maslinama i peršinom.