Salata od bundeve i tikvice

Sastojci: 600 g bundeve, 600 g tikvica, luk kozjak, 100 ml maslinova ulja, 3 žlice balzamičnog octa, 2 žlice povrtnog temeljca, sol, papar, ½ žličice smeđeg šećera, 3 češnja češnjaka, 2 – 3 grančice bosiljka, 2 – 3 grančice svježe metvice

Priprema: Prepolovite bundevu i izvadite sjemenke. Narežite je na ploške debele oko pola cm. Tikvice narežite na ploške. Luk narežite na tanke kolutiće. Na tavi pecite bundevu i tikvicu s obje strane. Složite ih na tanjur u obliku lepeze. Za preljev pomiješajte ocat i povrtni temeljac sa solju, paprom te šećerom. Dodajte usitnjeni češnjak. Preljev stavite preko povrća i razmažite ga. Kolutiće luka složite po povrću. Ukrasite bosiljkom i metvicom.