Salata od krumpira i cikle

Sastojci: 600 g cikle, 400 g krumpira, 2 mlada luka, 3 rajčice, 2 češnja češnjaka, pola vezice peršina, 6 grančica korijandra, 100 g crnih maslina;

Preljev: 5 žlica bijeloga vinskog octa, 6 žlica maslinova ulja, sol, mljeveni papar


Priprema: Ciklu kuhajte 90 minuta. Sačuvajte četiri žlice vode. Skuhajte krumpir. Nakon što se ohlade, narežite ih na ploške te ih stavite u odvojene posude. Luk narežite na kolutiće, a rajčice na kockice pa umiješajte u ciklu. Usitnjeni češnjak i peršin te sačuvanu vodu stavite u ciklu. U posudu za preljev dodajte ocat, ulje, sol i malo papra pa istucite pjenjačom. Dvije trećine preljeva dodajte cikli, a ostatak krumpiru. Obje salate još malo začinite pa poslužite.