Salata od peradi s krastavcima

Sastojci: Grančica ružmarina, češanj češnjaka, 2 odreska pilećih prsa (ukupno 400 g), 2 žlice limetina soka, sol, papar, 3 krastavca, 150 g potočarke, 2 žlice ulja;

Preljev: 100 g kiselog vrhnja, 100 g jogurta, 50 ml mlijeka, ½ žličice senfa, žlica maslinova ulja, sol, papar, šaka krbuljice, kopar, ½ vezice vlasca

Priprema: Operite ružmarin pa krupno nasjeckajte iglice. Nasjeckajte češnjak. Ružmarin i češnjak utrljajte u pileće odreske. Poškropite ih limetinim sokom, pospite solju i paprom pa poklopljene ostavite da se mariniraju 60 minuta. Operite krastavce i narežite na tanke ploške. Očistite, operite i posušite potočarku pa je narežite na komade veličine zalogaja. U velikoj posudi pjenjačom izmiješajte kiselo vrhnje, jogurt, mlijeko, senf, ulje, limunov sok, sol i papar da dobijete pjenastu masu. Operite i posušite krbuljicu, kopar i vlasac. Usitnite. Umiješajte s potočarkom i krastavcem u umak od vrhnja. Na zagrijanom ulju pecite 8 – 10 minuta pileće odreske. Narežite na kriške debele 1,5 cm. Razdijelite salatu na tanjure i stavite meso.