Hladna marinirana piletina s paprikama i maslinama

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
60 dag pilećeg filea, 2 žlice maslinova ulja, crvena i žuta paprika;
Marinada: 2 žlice meda, 4 žlice maslinova ulja, sok pola limuna, svježe nasjeckano bilje, sol, papar


Postupak: Istucite piletinu, posolite i kratko popržite na maslinovu ulju. Dodajte papriku izrezanu na rezance. Pržite dok ne omekša i s mesom izvadite iz posude te malo ohladite. U međuvremenu pripremite marinadu. U zdjeli izmiješajte maslinovo ulje, med, limunov sok, začinsko bilje, sol i papar. Dodajte ohlađeno pileće meso narezano na rezance. Sve dobro izmiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku do posluživanja. Poslužite ukrašeno crnim maslinama i pečenom paprikom.

Statistika