Juha od crvene leće i celera sa sirom i češnjakom

Broj osoba: 4
Priprema: 75 minuta

Sastojci:
Žlica i pol maslinova ulja, luk, 300 g crvene leće, 1,7 l povrtnog temeljca, 4 mrkve (oko 400 g nasjeckane), celer (oko 500 g narezan), 100 g sira, 4 žlice vlasca, sol, papar


Postupak: Zagrijte ulje u loncu i dodajte luk. Pirjajte na laganoj vatri deset minuta, povremeno miješajući, dok luk ne omekša. Stavite leću u lonac i dodajte temeljac. Neka proključa. Zatim stavite mrkvu i celer. Neka ponovno proključa, zatim pokrijte, smanjite vatru i ostavite kuhati dok leća i povrće ne budu mekani. Izmiksajte juhu u loncu. Posolite i popaprite prema ukusu. Ponovno podgrijte, ali neka ne proključa. Maknite s vatre. Pospite smrvljeni sir po juhi i umiješajte vlasac.