Pikantni pileći ražnjići s rižom i grahom

Broj osoba: 4
Priprema: 20 minuta

Sastojci:
3 žlice maslinova ulja, 2 žlice kupovne mješavine pikantnih začina, 6 pilećih prsa bez kože i kosti (narežite na komadiće), 300 g riže, 400 g graha iz limenke


Postupak: U većoj posudi pomiješajte ulje i kupovnu mješavinu začina (cajun). Uvaljajte piletinu u smjesu. Pokrijte zdjelu prianjajućom folijom (dobro nategnite) i hladite oko sat vremena. Pomno nabodite piletinu na uvijene metalne štapiće i stavite na stranu. Zakipite velik lonac posoljene vode. Dodajte rižu i na srednje jakoj vatri kuhajte 12 minuta. Dodajte grah i kuhajte još tri minute da riža omekša. Ocijedite. Pržite ražnjiće na tavi pet minuta sa svake strane. Poslužite vruće.