Pile sa zelenim paprikama na talijanski način

Broj osoba: 4 – 6
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
Pile, 2 zgnječena češnja češnjaka, 2 dl bijelog vina, čašica konjaka, 3 zelene paprike, 3 žlice ulja, žlica sitno narezanog luka, 300 g rajčica, žlica sitno narezanog bosiljka


Postupak: Pomiješajte vino, konjak pa ostavite marinadu da stoji sat vremena. Ispecite paprike, ogulite ih i narežite na rezance. Popržite ih na žlici ulja. Operite pile, razrežite ga na dijelove te posolite i popaprite. Dijelove pilića popržite na preostalom ulju. Popržite luk pa dodajte tri četvrtine marinade i pustite da uvrije. Dodajte očišćene rajčice i nasjeckani bosiljak te kuhajte deset minuta. Vratite piletinu u posudu, dodajte preostalu marinadu i kuhajte još pet minuta.