Pileći paprikaš s vrhnjem i tjesteninom

Broj osoba: 4 – 5
Priprema: 30 minuta

Sastojci:
Veće pile narezano na komade, narezana glavica luka, žlica mljevene slatke crvene paprike, rajčica narezana na komadiće, žlica brašna, dl vrhnja za kuhanje, sol


Postupak: Narežite pile na komade i posolite. Nasjeckajte luk. U posudi na zagrijanoj masnoći popržite luk pa dodajte piletinu. Ulijte malo vode, poklopite i pirjajte pola sata. Dodajte mljevenu papriku i narezanu rajčicu pa pirjajte. Kad piletina omekša, izvadite je iz posude i stavite na toplo. Razmutite brašno s vrhnjem, umiješajte smjesu u sok od pirjanja i kuhajte minutu dok se umak ne zgusne. Vratite piletinu u posudu i pustite da se još malo pirja. Poslužite uz tjesteninu.

Statistika