Broj osoba: 4 – 5
Priprema: 30 minuta
Sastojci: 5 fileta škarpine s kožom
Umak: 3 češnja češnjaka, ¼ šalice limunova soka, 1/3 šalice maslinova ulja, 1,5 žlica majčine dušice, 1,5 šalica maslina, brokula kao prilog
Postupak: U maloj posudi kuhajte vino s nasjeckanim češnjakom dok napola ne ispari. Dodajte ostatak potrebnih namirnica za umak pa začinite solju i paprom te pustite da zakipi. Filete škarpine ispecite na maslinovu ulju. Prvo pecite škarpinu s one strane gdje je koža, otprilike sedam minuta. Okrenite i pecite s druge strane. Riba je pečena kad je u sredini bijela. Podijelite ribu na tanjure (koža gore) i prelijte umakom. Uz ribu možete poslužiti kuhanu brokulu.
Škarpina s maslinama i kuhanom brokulom
12:52 AM