Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta
Sastojci: Tijesto, 40 dag brašna, 2 dag kvasca, ½ dl maslinova ulja, 2 dl mlake vode, sol;
Nadjev: 60 dag zelenih šparoga, 2 koromača, dl slatkog vrhnja, dl mlijeka, 4 jaja, šećer
Postupak: Izmiješajte kvasac, šećer i toplu vodu. U prosijano brašno dodajte ulje, sol i kvasac pa ulijte toplu vodu i zamijesite tijesto. Šparoge kuhajte na pari deset minuta s uzdužno narezanim koromačem. Povrće pirjajte pet minuta na maslinovu ulju. Pospite šećerom, posolite, popaprite i ohladite. Tijesto utisnite u kalup promjera 28 cm, probodite dno vilicom, prekrijte alu – folijom i pecite na 210*C. Na pitu posložite šparoge i komorač, zalijte smjesom od jaja i pecite još 25 minuta.
Pita sa zelenim šparogama i koromačem
12:49 AM