Crni rižoto od morskih plodova



Sastojci: 100 g miješanih školjaka, 200 g sipe, 100 g liganja, 100 g dagnji, 50 g kozica, 50 g škampa, 50 g gambera, 200 g riže, luk, 2 žlice koncentrata rajčice, dl bijelog vina, prstohvat šećera, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sipino crnilo, sol

Priprema: Na zagrijanoj tavi dodajte maslinovo ulje, sjeckani luk, šećer te sjeckanu sipu i sjeckane lignje. Dodajte češnjak i sol pa prodinstajte. Dodajte pire od rajčice, promiješajte i podlijte vinom. Nakon što sipa malo omekša, podlijte vodom pa dodajte repove kozica, očišćene dagnje i rižu te pustite da kuha. Dodajte školjke, gambere i školjke. Kad provre dodajte crnilo. Dodajte još malo maslinova ulja i peršin te kuhajte do željene gustoće.

Statistika