Gamberi s koktel umakom



Sastojci: 16 komada gambera, 1 žličice šarene mješavine papra u zrnu, naranča, 50 g kečapa, 40 g majoneze, 30 ml likera od višanja, 16 kriški pancete, 20 – ak listova svježeg bosiljka, sol i bijeli papar

Priprema: Gamberima odvojite glave, a repove očistite od oklopa tako da na krajevima ostanu perajice. Repove pospite s malo mrvljenog šarenog papra, premjestite u zdjelu, prelijte sokom od naranče i ostavite da se marinira 30 – ak minuta. Za koktel umak u zasebnu zdjelicu ulijte liker od višanja, majonezu, kečap, nekoliko kapi soka od naranče, malo soli i bijelog papra te sve izmiješajte pjenjačom i stavite na hladno. Repove gambera obložite listom bosiljka i tankom kriškom pancete. Pržite u tavi bez masnoće oko minutu i pol sa svake strane. Uz gotove gambere poslužite ohlađeni koktel umak.

Statistika