Patka s maslinama



Sastojci: Patka, 2 češnja češnjaka, 2 dag brašna, 20 dag maslina, žličica začina;

Marinada: 3 dl vina, 3 žlice maslinova ulja, 3 žlice limunova soka, papar, majčina dušica


Priprema: Očišćenu patku posolite, natrljajte kosanim češnjakom i začinskim biljem. Vino, ulje, limunov sok, papar i majčinu dušicu dobro izmiješajte. Prelijte patku i ostavite da odstoji oko jedan sat. Nakon toga je izvadite iz marinade i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Pecite i pri tome zalijevajte marinadom, a prema potrebi i toplom vodom. Pečenu patku narežite na komade i stavite u posudu za posluživanje. U sok od pečenja umiješajte brašno razmućeno s malo vode i masline. Kratko prokuhajte i prelijte umak preko mesa. Poslužite uz rižu, tijesto ili krumpir.