Pikantne mediteranske masline

Sastojci: 0,5 kg zelenih krupnih konzerviranih maslina iz staklenke, 2 češnja češnjaka, 2 ljuta svježe narezana peperončina, 1 žlica nasjeckanog vlasca, 1 žlica peršina, 1 žlica svježeg origana, 3 – 4 lista lovora, 0,5 dl maslinova ulja, sok od limuna, sol, papar

Priprema: Krupne masline izvadite iz konzervansa i prelijte hladnom vodom da se ispere konzervans. Masline malo posušite, a zatim svaku tupom stranom noža zgnječite (pazite da ne razbijete košticu). Onda masline stavite u zdjelu, a posebno napravite marinadu od limunova soka, češnjaka, maslinova ulja, vlasca, peperončina, peršina, origana i lovora. Sve skupa dobro izmiješajte te ostavite 3 – 4 sata. Servirajte kao predjelo ili kao grickalicu uz čašu vina.

Statistika