Svinjski file u košulji od smokava

Sastojci: 360 g svinjskog filea, 150 g suhih smokava, 30 g krušnih mrvica, 20 g griza, 4 dl soka od jabuke, 100 g mrkve, 4 dl soka od naranče, đumbir u prahu, sol, papar, 2 tanke ploške pancete, 2 dl umaka od parmezana, listići parmezana (dekoracija)

Priprema: Suhe smokve neka prenoće u soku od jabuka. Sutradan ih ocijedite i izmiksajte, dodajte krušne mrvice i griz. U PVC foliju sa masom od smokava urolajte popečeni svinjski file i pecite 20 minuta na 180*C. Mrkvu isijecite na jednake štapiće i kuhajte na umjerenoj vatri u soku od naranče i đumbira. Kada je mrkva skoro gotova pustite da sok u kojem se kuhala ispari dok se mrkva počne glazirati. Pancetu ispecite na tavi s obje strane dok ne postane hrskava. Na štapiće mrkve stavite ukoso sječeno komad svinjskog filea, prelijte umak od parmezana i stavite hrskavu slaninu i listiće parmezana.

Statistika