Mediteranski kruh



Sastojci: 250 g bijelog brašna, 200 g integralnog brašna, sol, suhi kvasac, žlica šećera, žlica komoračevih sjemenki, 300 ml djelomično obranog mlijeka, 30 g maslaca, 2 paprike, 3 žlice paste od sušenih rajčica, 1 luka, 3 žlice naribanog parmezana, žličica ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema: Prosijte brašno i sol. Umiješajte kvasac, šećer i sjemenke komorača. U sredini napravite udubinu. Zagrijte mlijeko i maslac te dodajte suhim sastojcima. Postupno umiješajte brašno dok ne dobijete meko tijesto. Oblikujte ga u loptu, stavite u nauljenu posudu i ostavite da se diže oko sat vremena. Ispecite raspolovljene paprike, a kad se ohlade, ogulite ih i narežite na trakice. Razvaljajte tijesto u pravokutnik veličine 20 x 33 cm, premažite pastom, pospite trakicama paprike, lukom narezanim na polumjesece i parmezanom. Od tijesta napravite savitak te ga stavite na toplo da se diže još 30 minuta. Premažite ga maslinovim uljem te pospite parmezanom pa pecite 20 – 25 minuta dok ne postane zlatnosmeđ.