Hrskava janjetina s mirisnim travama



Sastojci: 1,5 kg janjetine, 10 – ak listova kadulje, 2 – 3 grančice ružmarina, 4 režnja češnjaka, 100 ml bijelog vina, 4 slana inćuna, limeta, maslinovo ulje, sol, papar

Priprema: Janjetinu narežite i rasporedite u vatrostalnu posudu. Meso posipajte natrganim svježim listovima kadulje i ružmarina, dodajte neoljuštene režnjeve češnjaka, utrljajte maslinovim uljem, posolite i izmiješajte sastojke. Stavite peći u zagrijanu pećnicu, na 190*C, 50 – ak minuta, povremeno podlijevajući bijelim vinom. Za to vrijeme u visoku i usku posudu stavite slane inćune, nekoliko listića ružmarina, ulijte sok polovice limete, popaprite, sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom te dobivenim umakom prelijte meso 10 – ak minuta prije kraja pečenja. Ostavite u pećnici da se meso ispeče do kraja i poslužite.

Statistika