Hladetina od kozica

Sastojci: 600 g škarpine (u komadu), 150 g repova kozica, 2 celerove stabljike, mrkva, ½ glavice luka, lovorov list, grančica peršina, sol, papar u zrnu

Priprema: Ribu očistite, odstranite joj glavu (koju ne bacajte) i iznutrice, operite i filetirajte. U lonac ulijte 2 l hladne vode, dodajte glavu i repnu peraju, očišćenu mrkvu, celerovu stabljiku, luk, papar, sol, lovorov list i grančicu peršina. Kad zavrije, smanjite vatru i s površine maknite pjenu. Zatim dodajte očišćene repove kozica, pripremljene filete škarpine i kuhajte oko 20 minuta. Izvadite meso škarpine, kozice, mrkvu i stabljike celera, a preostale sastojke kuhajte dok se juha napola ne reducira. Kuhano povrće narežite na jednake komade te s mesom škarpine i repovima kozica složite u prikladnu posudu za hladetinu. Juhu procijedite, ostavite da se malo ohladi pa prelijte povrće i ribu. Kad se ohladi, hladetinu stavite u hladnjak da se stvrdne.

Statistika