Riblja juha od oslića



Sastojci: Kg svježeg oslića, glavica luka, mrkva, 200 g korijena celera, 2 rajčice, 125 ml suhog bijelog vina, list lovora, sok od ½ limuna

Priprema: Ribu filetirajte. Glave očistite od škrga pa s kostima i repovima ostavite namakati 10 – ak minuta u slanoj vodi. Ocijedite i stavite u lonac. Dodajte usitnjeno povrće. Podlijte vodom, pustite da zavrije te kuhajte oko 20 minuta i žlicom maknite pjenu. Sastojke prebacite u cjedilo. Kad je omekšalo, meso s komadima mrkve izvadite iz juhe, a ostatak ocijedite. Od korijena celera i od mrkve narežite malo rezanaca za juhu. Posudu s temeljcem stavite na vatru, dodajte dvije žlice riže te komadiće fileta ribe i od povrća narezane rezance. Sve zajedno kuhajte oko 20 minuta sve dok riža ne omekša.