Clafoutis s rajčicom



Sastojci: 2 žlice maslinova ulja, 450 g koktel – rajčica, 4 žlice kosanoga svježeg vlasca, 85 g grubo naribanog pecorina, 6 jaja, 45 g brašna, 3 žlice kiselog vrhnja, 300 ml djelomično obranog mlijeka

Priprema: Uljem namažite četiri plitke vatrostalne posude promjera 12 – 15 cm. Podijelite koktel – rajčice u posude, a zatim pospite vlasac i 75 g sira. Razbijte jaja u zdjelu i istucite ih žičanom metlicom pa postupno dodajte brašno dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte kiselo vrhnje i postupno ulijte mlijeko, stalno miješajući, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Posolite i popaprite. Tijesto ravnomjerno rasporedite prelijevajući ga preko rajčice. Pospite preostali sir i dodajte još malo svježe mljevenog papra. Pecite 30 – 35 minuta ili sve dok smjesa ne očvrsne, nadigne se i dobije boju. Izvadite clafoutise iz pećnice i ostavite da se hlade nekoliko minuta prije posluživanja.

Statistika