Kruh od luka



Sastojci: Luk, žlica maslaca, 2 žlice ulja, žlica kumina, žličica curryja, 100 g slanutka iz limenke, 400 g brašna, 100 g brašna od slanutka, 15 g kvasca u prahu, vrećica suhoga kvasca, žličica šećera, 350 g kefira, žlica soli, 2 žlice jabučnog octa, bjelanjak, žlica korijandrovih sjemenki

Priprema: Nasjeckani luk pirjajte na maslacu dok ne postane staklast. Pospite kuminom i ohladite. Umiješajte curry i nasjeckani slanutak. Posebno zamijesite brašno, kvasac i šećer. Mijesite deset minuta s kefirom, žlicom ulja, solju i octom. Ostavite da se diže 60 minuta. U tijesto umijesite luk i ostale sastojke. Oblikujte duguljast kruh i stavite u namašćen lim. Pustite da se diže 45 minuta. Zarežite po duljini. Bjelanjak razmutite s dvije žlice vode i premažite kruh. Pospite korijandrom. Pecite 50 minuta na 190*C.