Popečci s krumpirom, tikvicama i maslinama

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Sastojci:
50 dag krumpira, 30 dag tikvica, 12 dag zelenih maslina (bez koštica), 2 češnja češnjaka, 2 jaja, 6 dag brašna, 10 dag luka, sol, papar


Postupak: Tikvice i krumpir naribajte. Stavite ih u cjedilo i istisnite tekućinu. Masline narežite na kolutiće, a luk nasjeckajte. Masline, luk, žličicu soli, malo papra, jaje i brašno pomiješajte s povrćem. U tavi zagrijte ulje. Dodajte dio smjese od krumpira i oblikujte male popečke. Na umjerenoj vatri svaku stranu pecite tri – pet minuta dok ne postane svijetlosmeđa. Popečke izvadite na papirnati ubrus da upije masnoću. Možete poslužiti uz sezonsku salatu s tartar – umakom.

Statistika