Rižoto s vrganjima



Sastojci: 350 g malih čvrstih vrganja ili šampinjona, 25 g suhih vrganja, manji luk, 2 žlice maslinova ulja, 55 g maslaca, 350 g riže, 1,7 l pilećeg temeljca, 55 g svježeg parmezana, sol, papar

Priprema: Nježno očistite gljive nožem ili četkicom (izbjegavajte pranje gljiva). Rabite li suhe vrganje, namačite ih u vodi 15 minuta. Dotad nasjeckajte svježe gljive. Usitnjeni luk propržite na ulju i pola maslaca. Čim luk počne dobivati boju, dodajte svježe gljive i nastavite pirjati na umjerenoj vatri. Rabite li suhe vrganje, nasjeckajte ih i dodajte jelu, a vodu u kojoj su se namakali sačuvajte te dodajte temeljcu za kuhanje riže. Skuhajte rižu al dente, maknite s vatre, začinite te pomiješajte s ostatkom maslaca i parmezanom. Poslužite vruće.

Statistika