Rolada od puretine u lisnatom tijestu

Sastojci (za 4 osobe): 60 dag purećih prsa, 20 dag tikvica, 20 dag patlidžana, 15 dag mrkve, 2 dag bosiljka, 50 dag lisnatog tijesta, 10 dag konzerviranih šparoga, 10 dag konzerviranih artičoka, malo umaka od pečenja, 20 dag cvjetače, 20 dag brokule, 20 dag krumpira, 1 jaje, 2 dl maslinova ulja, malo limunovog soka, sol i papar po želji, malo naribanog parmezana

Priprema: Puretinu istući i posoliti. U roštilj – tavi popržiti tikvice i patlidžane narezane na trake. Preliti ih, potom, mješavinom limunovog soka i maslinovog ulja. Mrkvu narezati na trake i prokuhati u slanoj vodi. Šparoge narezati na kolutiće, narezati artičoke i popržiti na maslinovom ulju. Na pureće odreske rasporediti artičoke, šparoge i mrkvu, posuti parmezanom, zarolati i po potrebi učvrstiti čačkalicom. Rolade kratko pržiti na maslinovom ulju. Izvaditi. Lisnato tijesto razvaljati, zamotati rolade u tijesto, premazati ih razmućenim jajetom i rasporediti na namašćeni lim za pečenje. Peći 15 – ak minuta u pećnici na 180*C. Izvaditi role iz pećnice, narezati na kolutiće i pokapati umakom od pečenja. Brokulu, cvjetaču i krumpir kuhati na pari. Posoliti, pokapati maslinovim uljem i poslužiti s rolama i pečenim povrćem.

Statistika