Saltimbocca



Sastojci (za 4 osobe): 80 dag telećeg filea ili ruže iz buta, nekoliko listića svježe kadulje, 10 dag tanko narezanog pršuta, 1 čaša bijelog vina, sol i papar po želji, malo maslinovog ulja, malo maslaca, ½ glavice cvjetače, 1 veća brokula, 4 srednja krumpira

Priprema: Meso narezati na medaljone i natući batićem. Posoliti i popapriti. Na svaki komad mesa staviti listić svježe kadulje i krišku pršuta i pričvrstiti čačkalicom. U tavi zagrijati ulje i dodati medaljone na strani s pršutom. Pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Okrenuti, još malo pržiti i podliti bijelim vinom. Dodati maslac, još malo kuhati i skinuti s vatre. Krumpir kuhati u ljusci. Odstraniti gotovo svu ljusku osim "kapice" na jednom dijelu. Povrće kuhati al dente na pari. Poslužiti s medaljonima i umakom.

Statistika