Svinjski medaljoni



Sastojci: 80 dag svinjskih lungića, 0,5 dl maslinova ulja, 5 dag maslaca, 1,5 dl bijelog vina, dl kiselog vrhnja, dl slatkog vrhnja, sok od ½ limuna, malo šećera, korijen celera, mrkve, poriluka, peršina, bosiljak, estragon, đumbir, majčina dušica, sol

Priprema: Celer, mrkvu, poriluk i peršin narežite na dugačke i tanke rezance. Lungiće istucite, posolite, popaprite i popržite na ulju. Ostavite na toplom, a iz tave sklonite talog od pečenja. Dodajte maslac, rastopite te stavite celer, mrkvu i peršin. Pržite dok ne uvene i tada dodajte poriluk. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte vino, a zatim kiselo i slatko vrhnje. Po ukusu posolite i popaprite, dodajte šećer i prstohvat začina. Poslužite tako da prvo stavite umak, a zatim po 3 lungića po osobi. Kao prilog najbolje prijaju hrustavci od riže ili krumpira.