Zamotuljak s tikvicama

Sastojci: Tikvica, 400 g bijelog brašna, 2 žličice sode bikarbone, žličica soli, 30 g mekinja, 55 g prženih nasjeckanih lješnjaka, žlica šećera, češanj češnjaka, žlica suncokretova ulja, 400 ml kiselog mlijeka

Priprema: Pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, dodajte šećer, mekinje iz prosijanog brašna, lješnjake i češnjak pa umiješajte naribanu tikvicu. Poškropite uljem te dodajte kiselo mlijeko miješajući tupim nožem. Oblikujte tijesto u kuglu te prebacite na pobrašnjenu podlogu. Tijesto podijelite na dva dijela i svaki mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Svaki komad tijesta izvaljajte u traku dugu oko 30 cm. Pomno slijepite oba početna dijela pa zarolajte kako bi se trake omotale, a završetke slijepite i podmetnite s donje strane. Zamotuljak prebacite na nauljen lim i pecite 25 minuta.