Korzikanski gulaš sa slaninom i parmezanom

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Sastojci:
40 dag miješanog mesa, 3 žlice maslinova ulja, 6 dag suhe slanine, luk, češnjak, 2 rajčice, 2 žlice naribanog parmezana, 2 dl crnog vina, peršin, ružmarin, lovor, sol, papar


Postupak: Narežite meso (junetina, svinjetina, teletina) na manje komade. Nasjeckajte luk, češnjak i slaninu. Ogulite rajčice, odstranite sjemenke i narežite. U posudi zagrijte ulje, stavite meso, popržite ga, umiješajte rajčicu i pirjajte pokriveno 15 minuta. Zalijte meso vinom, posolite, popaprite, dodajte lovorov list, nekoliko listića ružmarina, parmezan i dolijte oko dva dl vode ili juhe. Pirjajte pokriveno na umjerenoj temperaturi oko sat i pol. Zatim umiješajte nasjeckani peršin.