Losos u umaku od vina, gljiva i začinskog bilja

Broj osoba: 4

Priprema: 20 minuta

Sastojci:
Kg lososa, 2 dl crnog vina, dl vode, 2 žličice nasjeckanih začinskih trava, 0,5 dl maslinova ulja, 2 češnja češnjaka, 20 dag šampinjona, 3 dag brašna, 2 dag maslaca


Postupak: Meso lososa izrežite na odreske i kuhajte desetak minuta u mješavini vina, vode, začinskih trava i soli pa izvadite na toplo mjesto. U međuvremenu na mješavini maslaca i ulja kratko pirjajte nasjeckan češnjak i gljive izrezane na listiće. Podlijevajte tekućinom u kojoj ste kuhali losos. Umiješajte razmućeno brašno (u malo hladne vode) i kratko prokuhajte. Pri kraju dodajte lososove odreske i pustite kratko da se međusobno sljubi. Poslužite uz široke rezance.