Janjetina s graškom, celerom i mrkvom

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Sastojci:
40 dag janjetine, 15 dag luka, 5 dag celerova korijena, 10 dag mrkve, 2 žlice pirea od rajčice, 75 dag mladoga graška, dl maslinova ulja, sol, papar, kosani peršin


Postupak: Sitno nasjeckajte luk, a mrkvu i celerov korijen naribajte. Narežite janjetinu na kocke. Očistite mladi grašak i operite. U tavi na maslinovu ulju propirjajte nasjeckani luk te naribanu mrkvu i celer. Kad luk uvene, dodajte meso i podlijte vodom u kojoj ste rastopili pire od rajčice. Napola omekšanome mesu dodajte mladi grašak te posolite i popaprite. Sve kuhajte dok sadržaj ne omekša. Prije posluživanja umiješajte svježe kosani peršin.

Statistika