Torteloni punjeni skutom i rajčicama

Sastojci (za 4 osobe):

Tijesto: 50 dag glatkog brašna, 6 jaja, prstohvat soli, 2 žlice vode

Nadjev: 25 dag kravlje skute, 25 dag sira škripavca, 25 dag mozzarele, svježi bosiljak, 2 velike rajčice, 2 dl vrhnja za kuhanje, 10 dag parmezana


Priprema: U posudu staviti brašno i u sredini napraviti rupu u koju se stavljaju jaja i sol. Umijesiti u čvrstu kuglu dok se sve brašno ne upije. Neka odstoji 30 minuta. Nakon toga rezati ga na široke trake i pomoću stroja za tijesto razvući na 1 do 2 mm debljine. Na rastanjeno tijesto staviti komade mozzarele, svježi bosiljak, naribani ovčji sir, svježu kravlju skutu te umak od rajčice s malo soli i šećera. Preklopiti ostatkom tijesta te dobro spojiti krajeve da sadržaj prilikom kuhanja ne izađe iz tijesta. Kuhati sedam minuta u kipućoj posoljenoj vodi na laganoj vatri. Ocijeđene tortelone prepržiti na rastopljenom maslacu s dodatkom svježeg bosiljka i vrhnja za kuhanje. Poslužiti tople s krupno naribanim parmezanom.