Žaklinini istarski krafi


Tijesto je isto kao za tortelone

Nadjev: 40 dag svježe kravlje skute, 20 dag svježeg kravljeg sira škripavca, 1 limun, 3 vanilin šećera, 4 velike žlice šećera u prahu, 2 velike žlice slatkog vrhnja, prstohvat soli, 1 jaje

Preljev: 30 dag krušnih mrvica, ½ male žlice mljevenog cimeta, 1 vanilin šećer, 1 žlica grožđica namočenih u rakiju

Priprema: Pjenasto umutiti jaje i šećer, dodati sol i skutu. Dobro izmiješati mikserom te naribati koru limuna koja je prije oprana u slanoj otopini. Tijesto tanko razvaljati na 1 do 2 mm te pripremljenu smjesu staviti na tijesto i poklopiti ostatkom razvaljanog tijesta. Kalupom za raviole odnosno krafe utisnuti te tako pripremljene i oblikovane kuhati desetak minuta u kipućoj vodi. Krušne mrvice popržiti na malo maslaca i dodati grožđice prethodno namočene u rakiju, veliku žlicu šećera, vanilin šećer te cimet. Tople krafe uvaljati u krušne mrvice.

Statistika