Zapečeni njoki sa sirom i slaninom



Broj osoba: 4

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci: 1000 g Zvijezda njoka, 300 g ribanog ementalera, 3 žlice Zvijezda extra djevičanskog maslinovog ulja domaćih maslinika, 100 g slanine, 2 žlice sjeckanog peršina, Zvijezda stolni margarin (za mazanje kalupa)

Priprema: Pećnicu zagrijte na 230*C, a vatrostalnu zdjelu premažite margarinom. Slaninu narežite na uske prutiće pa je kratko popržite na 3 žlice maslinovog ulja. Njoke skuhajte u dovoljno vruće i posoljene vode. Skupite ih cjedilom čim isplivaju, dobro ih procijedite, zatim polovicu njoka rasporedite na dno namašćenog kalupa. Pospite ih s polovicom pržene slanine te začinite solju i paprom. Jednaki postupak ponovite s preostalim sastojcima. Naposljetku sve nakapajte masnoćom koja je preostala od prženja slanine i jelo kratko zapecite u vrućoj pećnici dok površina ne poprimi lijepu boju.