Nadjevna jaja


Sastojci: 4 jaja, 50 g svježeg sira, žličica masnijega kiselog vrhnja, ½ žličice senfa, 30 g šunke narezane na kockice, sol, papar, grbica za ukrašavanje

Priprema: Kuhajte jaja 12 minuta pa isperite hladnom vodom. Izmiješajte svježi sir, kiselo vrhnje i senf. Umiješajte šunku pa posolite i popaprite. Očistite jaja, prepolovite uzdužno i izvadite žumanjke. Četiri polovice žumanjka protisnite kroz cjedilo i umiješajte u kremu. Stavite kremu od sira u polovice jaja, a potom sastavite i ostavite na hladnom. Stavite nadjevna jaja na grbicu, a preostale žumanjke protisnite kroz cjedilo i stavite na nadjevna jaja.

Jeste li znali...
Nadjevna jaja poslužite uz druga hladna jela, kao predjelo ili s umacima od hrena, majoneze, vrhnja ili jogurta.

Statistika