Gulaš za gurmane



Broj osoba: 6

Vrijeme pripreme: 80 minuta

Sastojci: 500 g svinjetine bez kosti, 500 g teletine bez kosti, 50 ml ulja, 200 g luka, 80 g mrkve, 2 žlice vegete, ½ žličice suhog timijana, 1 žličica kima, 1 ljuta papričica, 500 g krumpira, 1 list lovora, 2 češnja češnjaka, 200 ml pasirane rajčice Podravka, 300 g smeđega graha Podravka, 50 ml crnog vina, 2 žličice Gussnela Dolceta, 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema: Svinjetinu i teletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanu ulju. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu narezanu na koutiće, Vegetu, timijan, kim i ljutu papričicu. Pirjajte podlijevajući vodom oko 40 minuta. Nakon toga umiješajte krumpir narezan na kocke, list lovora, nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu i podlijte s dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu. Na kraju umiješajte kuhani grah, vino i Gussnet koji ste prethodno razmutili u malo vode. U gulaš dodajte još toliko vode da dobijete željenu gustoću. Kratko prokuhajte, pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Gulaš možete pripremiti na isti način s mesom divljači.

Statistika