Broj osoba: 6
Vrijeme pripreme: 80 minuta
Sastojci: 500 g svinjetine bez kosti, 500 g teletine bez kosti, 50 ml ulja,
200 g luka, 80 g mrkve, 2 žlice vegete, ½ žličice suhog timijana, 1 žličica
kima, 1 ljuta papričica, 500 g krumpira, 1 list lovora, 2 češnja češnjaka, 200
ml pasirane rajčice Podravka, 300 g smeđega graha Podravka, 50 ml crnog vina, 2
žličice Gussnela Dolceta, 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema: Svinjetinu i teletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanu
ulju. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu narezanu na koutiće, Vegetu, timijan, kim i
ljutu papričicu. Pirjajte podlijevajući vodom oko 40 minuta. Nakon toga
umiješajte krumpir narezan na kocke, list lovora, nasjeckani češnjak, pasiranu
rajčicu i podlijte s dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu. Na kraju
umiješajte kuhani grah, vino i Gussnet koji ste prethodno razmutili u malo
vode. U gulaš dodajte još toliko vode da dobijete željenu gustoću. Kratko
prokuhajte, pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Gulaš možete pripremiti na isti način s mesom divljači.
Gulaš za gurmane
12:55 PM