Kapice sv. Jakova sa škampima

Broj osoba: 4

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci: 4 kapice sv. Jakova, 50 dag škampi, 1 dl bešamel umaka (vidi kako se radi bešamel umak), soli i papra po želji


Priprema školjki: Školjke otvorimo pomoću pare tako da u prikladnu posudu stavimo nekoliko žlica vode i složimo školjke. Poklopimo. Koristimo najjaču temperaturu štednjaka. Čim se školjke otvore, izvadimo meso, uklonimo škrge. Uklonimo vrećicu s crnim pijeskovitim sadržajem ( "papar"). Školjku izribamo grubom četkom. Meso narežemo na 3-4 ploške. Škampe skuhamo u slanoj vodi. Čim zakuhaju, posudu sklonimo sa štednjaka. Repiće od škampa izmiješamo s mesom od školjki. Posolimo i popaprimo. 4 dublja dijela školjke napunimo nadjevom i svaku prelijemo s 1/4 bešamela.

Pečemo u pećnici s jakim gornjim grijačem dok bešamel ne dobije boju starog zlata.

Statistika