Riblji paprikaš

Broj osoba: 10

Vrijeme pripreme: 120 minuta

Sastojci: 4 kg razne riječne ribe, 1 dl ulja, 60 dag crvenog luka, 3 dl pirea od rajčica, 5 dag mljevene crvene paprike, 2 dag ljute mljevene paprike, 8 dag soli, suhih, ljutih papričica
po želji

Priprema ribe: Ribu očistiti od kljušti i iznutrica i operemo. Ako je riba manja od 25 dag ostavimo je u komadu, a veće ribe izrežemo na komade oprilike od 25 dag. U prikladnoj posudi na vrućem ulju zapržimo na polumjesece izrezan crveni luk. Dodamo papriku, slatku i ljutu. Posolimo pa izmiješamo. Dodamo ribu i dolijemo vode da prekrije sadržaj. Po želji stavimo koju suhu papričicu. Dolijemo pire od rajčica. Kad prokuha, smanjimo temperaturu na pola i kuhamo još 30 minuta. Uz paprikaš poslužimo domaću tijesteninu. 

Ako želite da paprikaš bude ljut, dodajte desetak papričica. Kuhamo na laganoj temperaturi da se riba ne bi raspala. Glave, jetra, ikru i mliječ možemo iskoristiti za pripremanje juhe.

Statistika